Loading…
View analytic
Saturday, June 3 • 21:00 - 21:30
PRTLVX

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
PRTLVX er ungdomsklubben du aldri hadde da du var liten. PRTLVX er brusen eller burgeren du aldri fikk da foreldrene dine stoppet for å fylle bensin. PRTLVX er ditt nye fuckings favorittband!
Vokalist og tekstforfatter David Dajani oppsummerer albumet slik:
«Det starter med en låt om djeveldyrkere i Botanisk hage og avsluttes med en låt om å spise schnitzel med dekadente børsspekulanter. Det får bli opp til andre å psykoanalysere, det er langt utenfor vår rekkevidde. Det er et veldig dyrisk album som kan være vanskelig å beskrive med ord. Temaer som fest, mat, sex og penger er sentrale begreper. Det sies at transcendental meditasjon kan redusere kriminalitet og slukke sinnsgifter. «Transcendental Sorcery» er i så fall den konsentrerte motgiften til yogisk flyvning og harmonisk selvutvikling».
Raymond Hauger fra Beglomeg skriver: «Transcendental Sorcery» høres ut som Royal Trux og Blur har laget lydsporet til Dum og Dummere 3 og det er fullstendig uvisst om det foregår i himmel eller hælsike. Lloyd og Harry har i hvert fall transcendert og knuller nå på en motorsykkel styrt av Joey Ramone som konstant maser om at de må da for faen høre hvor bra den Automatic-skiva til Jesus and Mary Chain er??!!? Transcendental Sorcery er et vrengbilde av rock i 2017 og det er en utgivelse for alle som liker bra musikk nå”.
Sjangermessig er albumet innom hardrock, pop, heavy og surf og kan ifølge produsent Milton von Krogh kalles «profesjonell rock» eller «frihetsrock» . Albumet har en sterkere rød tråd enn forløperen «Narco Lux High School», og har dypere røtter til klassisk rock enn tidligere. De psykedeliske strømningene er byttet ut med mer konvensjonell låtstruktur og driv, som til tider kan minne om gammel AC/DC og Grand Funk Railroad. «Transcendental Sorcery» er musikk for folket og passer utmerket til fest og løssluppenhet!
Musikken er produsert og skrevet av gitarist Milton von Krogh mens vokalist David Dajani har skrevet alle melodiene og tekstene. Pelle Bamle spiller bass, Torje Viestad spiller trommer og Per Ellekjær Kjesbu spiller gitar. Foruten PRTLVX, har Milton Von Krogh mikset og produsert en lang rekke prominente album de siste årene, blant annet Årabrot – The Gospel, Okkultokrati – Night Jerks og Haust – Bodies.
Aleksander Paus fra Gerilja har vært en god venn av bandet i en årrekke og gjester med en hårreisende gitarsolo på «Bummer In the Summer», og synth på «Fourth Reich Vampire Blood». Emile the Duke går «way back» med Milton og gjør et rapvers på «War Dreams» i tillegg til å legge synth på samme låt. David har dessuten fungert som DJ på flere av Emiles opptredener som Aasen.
Maria Pasenau har tatt omslagsfoto og bandfoto. Design er gjort av Lea Petrine og David Dajani. Omslaget er en pastisj av «Rumours»-coveret til Fleetwood Mac, men man må ha LP-versjonen får å se hele sammenhengen.
https://www.facebook.com/PRTLVX
https://twitter.com/prtlvx
https://itunes.apple.com/us/artist/prtlvx/id1120592608


Saturday June 3, 2017 21:00 - 21:30
Ingensteds

Attendees (18)